HACCP
Hazard Analysis Critical Control Points
Valamennyi élelmiszer- előállítónak, élelmiszer-forgalmazónak, és élelmiszer kereskedelemmel foglalkozónak biztosítania kell a közfogyasztásra szánt élelmiszer előállításának és forgalmazásának higiéniai feltételeit. Az élelmiszer - előállító, illetve az élelmiszer - forgalmazó köteles meghatározni tevékenysége mindazon lépéseit, amelyek az élelmiszerbiztonság szempontjából kritikusak. Ennek során ki kell választania a megfelelő biztonsági eljárásokat, gondoskodnia kell azok végrehajtásáról, fenntartásáról, felülvizsgálatáról a Hazard Analysis Critical Control Points = a Veszélyelemzés, Kritikus Szabályozás Pontok, vagyis a HACCP rendszer bevezetésével és működtetésével.
A HACCP olyan rendszer, amely meghatározza a jellemző veszélyt és a szabályozásukra szolgáló megelőző intézkedéseket.
A HACCP alkalmazásának előnyei:
áttekinthető az élelmiszer- előállítás, és forgalmazás biztonságának kezelése, A HACCP alapelvei és végrehajtási lépései:
A HACCP rendszer kialakítása később egyszerűen továbbfejleszthető ISO 9001 minőségirányítási rendszerré, illetve meglévő minőségirányítási rendszerbe, annak részeként bevonható a HACCP a rendszer tanúsítási területébe.
Ajánlatkéréshez kattintson ide!
![]()
